Thursday, 29 March 2012

Seindah MATAhari..Tips mata


  1. Tea Bag



  • Rendamkan tea bag dalam air suam / panas (jangan air sejuk/ais sebab tak menjadi)
  • Letak kat mata selama beberapa minit yang korang nak
  • Then, cuci mata anda dengan air bersih (jangan tak cuci / terus terlelap nanti mata bengkak!)
  • Buat sekerap mungkin dan sentiasa constant sampai jumpa hasil yang memuaskan
    2. Timun :


  • Potong timun nipis2 
  • Letak kat mata 
  • Then, cuci mata (kalau tak cuci keadaan same jugak mcm kat atas ni)
  • Lakukan sekerap mungkin & constant
    3. Telur rebus :

 

  • Rebus telur dahulu
  • Ambil telur rebus yang belum dikupas kulitnya dan golek-golek pada mata dan kawasan sekitarnya anda (sound funny :P)
  • Lakukan sekerap mungkin & constant
   4. Sudu besi :

  • Rendam sudu besi dalam bekas yang berisi air panas / suam
  • Tekan & urut permukaan bulat sudu pada tepi mata anda dri atas ke bawah (di mana terdapat pengaliran darah di situ)
  • Buat pada kedua-dua belah mata anda secara constant dan hasilnya sekitar mata anda lebih tengang
 Yeah, selamat mencuba !
Thanks~ 

No comments:

Post a Comment